SUNDSVALL LOGO

  SUNDSVALLS GEOLOGISKA SÄLLSKAP

Program hösten 2021

Geologvänner!

Nu startar vi upp igen! Covid är inte över men vaccineringen fortgår och vi börjar komma i normala rutiner. Vi får vara försiktiga och ändå finna att vännerna finns. I höst skall vi göra några utfärder och ses över en sten, en geologisk företeelse eller bara studera händelser i geologisk tid. Låt se var vi kan finna sällskap i våra intressen!

Mjällådalen är ett fascinerande område, där stora älvar en gång dragit fram och lämnat sand och sten som vi kan se. STF har en vandring utefter dalen
Söndag 12 september med Elisabeth Nilsson. Vi kan ansluta och deltaga. Men de vill ha föranmälan före 7 september så anmäl Dig till Majvor och avgift 40kr.

Lördag 25 september åker vi till Dellensjöarna och letar upp dellenit. Här ramlade en meteorit ner för 141 miljoner år sedan och omvandlade berggrunden. Spåren efter det stora nedslaget ser vi i de stora sjöarna.
Vi åker från Kulturmagasinets baksida 9.00

Vi fick inställa vår exkursion på Alnö i juni p g a regn. Vi gör nu ett nytt försök 
Söndag 3 oktober, då Christer och Tomas visar oss nya intressanta alnöfynd.
Vi åker från Kulturmagasinets baksida 10.00

När dagarna blir kortare och vi går in på lokalen på Köpmangatan (Lions lokal), ingång fr Torggatan kl 19. Vi börjar studiekvällarna med Årsmöte. Vårt ordinarie möte på fettisdagen i våras fick ställas in, men nu skall vi avsluta 2020, med att mötas tisdag 12 oktober. Vi skall summera året med dess händelser och ekonomi. Vi uppmanar våra medlemmar att deltaga!
Kerstin är värd                                                            

Tisdag 26 oktober kommer Torbjörn och Sven att berätta om guld. Detta gula och glänsande ämne har många kämpat för och njutit av i alla tider. Hur bildas det och var? Kan man finna det här?
Christer är värd

Tisdag 9 november rapporterar Sven från IPCC. Klimatet står alltid för stort intresse i vår förening och det blir diskussion! 
Inger H. är värd

Tisdag 23 november skall Tomas informera oss om öknar. Stora delar av jorden täcks av sand, sten och torra områden. Vi vill veta mer!  Torbjörn är värd

Tisdag 7 december när julen är på väg i våra sinnen skall vi fira. Vi skall avnjuta god mat, leka och kanske få besök av tomten. Men han vill nog ha lite hjälp med julklapparna!
Några värdinnor ordnar det goda

Undringar kan framföras till

Styrelsekontakter:

Christer Wiklund tel 31454, 070-6743962
Sven Jonasson tel 93095, 070-3773052
Majvor Orrhede 070-5587263, 158906
Lars-Olov Nilsson, kassör 076-7980097©2001- GeoNord